VIAPLAY
FALLET FORTSÄTTER, NYTT ALL-TIME-LOW (Direkt)

2024-04-24 09:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Viaplays börsresa fortsätter ner på onsdagsförmiddagen efter tisdagens rapportdrivna kursfall. I den inledande handeln sattes ett nytt all-time-low på drygt 63 öre.

Antalet analytiker som följer TV- och streamingbolaget har minskat i raskt i takt med att aktiekursen kollapsat. I kölvattnet av onsdagens kvartalsrapport har dock Kepler Cheuvreux uppdaterat sin syn på Viaplay.

"Q1-rapporten bekräftade en av våra farhågor - en minskande abonnentbas i Norden, vilket vi bedömer beror på den nya strategin med mer aggressiva prisökningar men färre innehåll", skriver Kepler i ett morgonbrev och tillägger:

"Denna strategi, tillsammans med en betydande prisinflation på sporträttigheter och risken att förlora rättigheterna till Formel 1 i Nederländerna, som är avgörande för den nederländska affärsplanen, utgör våra främsta farhågor när det gäller utvecklingen för aktien".

Kepler Cheuvreux har sänkt riktkursen för Viaplay till 65 öre från tidigare 80 öre och upprepat rekommendationen minska, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

Strax före klockan 10 noterades Viaplay 3,5 procent ner. På tisdagen föll aktien 15 procent.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -