Bookbeat växte med 28 procent i första kvartalet (Finwire)

2024-05-06 09:29

Streamingtjänsten Bookbeat, som är en konkurrent till Storytel, ökade intäkterna med 28 procent under första kvartalet 2024 jämfört med samma period 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Antalet nya betalande användare hade vid slutet av kvartalet ökat med 24 procent jämfört med för ett år sedan.

Företagets mål för helåret är att växa med 20 procent till intäkter om 1,35 miljarder kronor, passera en miljon betalande användare, samt nå ett positivt ebita-resultat.

- En fin start på 2024 där vi fortsätter att växa med över 20 procent samtidigt som vi bygger en långsiktigt hållbar och lönsam verksamhet. Kvartalets höjdpunkt var när teamet lyckades slå alla tidigare rekord i antalet nya användare som registrerade sig för Bookbeat i januari. Den största åldersgruppen av nya användare under det första kvartalet i Sverige var mellan 25 och 34 år vilket tyder på att vi får fler människor att lägga sin tid och sina pengar på böcker, säger Niclas Sandin, vd på Bookbeat.

Bookbeats tre största marknader är Sverige, Finland och Tyskland som alla visade en fortsatt tvåsiffrig tillväxt. Polen är fjärde största marknaden och där dubblerades intäkterna.

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -