Media and Games Invest
Rejäl uppsida i spelbolagsdoldis (Stockpicker)

2020-10-13 13:30

Den tyska spelutvecklaren Media and Games Invest (MGI) har just genomfört en dubbelnotering på First North och vill nu försöka haka på framgångssagorna Embracer, Paradox och Stillfront. Stockpicker sätter KÖP på aktien och ser en rejäl uppsida från dagens nivåer.

Som svensk placerare har man länge kunnat rida på denna positiva trend, då det finns en uppsjö av noterade aktörer i landet. Aktier som Embracer, Paradox eller Stillfront har stigit med mellan 230% och 1177% de senaste 3 åren och mellan 100 – 205% hittills i år. Däremot är läget annorlunda i Tyskland, där sektorn i stort sett är obefintlig, liksom intresset från investerarnas sida.

Ett av undantagen är Media and Games Invest (MGI), ett bolag som agerar som förläggare och utvecklare av köpta spel-IP. På ett år har aktien dock endast avancerat med ynka 3%, vilket är en av anledningar till att ledningen bestämde sig för att parallellnotera bolaget i Sverige. Förhoppningen är att få en mer rättvis värdering (läs: högre) relativt konkurrensen, samtidigt som man passade på att fylla krigskassan med 300 Mkr genom en riktad nyemission.

Tack vare de positiva vindarna i branschen har även MGI haft ett starkt första halvår och omsättningen ökade med 98%, jämfört med samma period i fjol, till 57 Meuro, medan EBITDA steg med 54% till 11,6 Meuro. För helåret räknar ledningen numera med en omsättning på 115 -125 Meuro och en EBITDA på 20 – 23 Meuro. På medellång sikt vill man leverera en årlig omsättningstillväxt på 25-30% i snitt, samt en EBITDA-marginal på 25-30%.

Vi tror att kurser kring 20 kr är realistiska och åsätter aktien en köprekommendation.

Detta är en förkortad version av analysen.

Fullständig analys kan läsas direktlänken: https://www.stockpicker.se/home/kan-dubbelnotering-lyfta-spelutvecklaren och på www.stockpicker.se

Analytiker;
Sebastian Lang, Stockpicker

DISCLAIMER: Detta material har sammanställts av Stockpicker i informationssyfte och ska inte ses som rådgivning. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser och rekommendationen kan således inte garanteras. Stockpicker lämnar inte i förväg ut slutsatser och eller omdömen i materialet. Åsikter som lämnats i materialet är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av materialet och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer vara i enlighet med åsikter framförda i materialet.
Stockpicker frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på detta material. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden. Stockpicker frånsäger sig därmed allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av materialet.

Vid frågor, kontakta:

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB

Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

MGI - Media and Games... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -