Fractal Gaming Group
Starka fundamenta gynnar Fractals tillväxt (Stockpicker)

2021-02-23 09:45

Det nyligen noterade gaming-equipmentbolaget Fractal Gaming Group visar styrka. Stockpicker tror på en stabil fortsatt tillväxt för bolaget och värdemässig multipelexpansion och sätter därför en köprekommendation på bolaget med en riktkurs till 70 kr.

Det blev en dundersuccé när Fractal noterades för lite mer än en vecka sedan. Intresset bland placerarna var såpass stort att långt ifrån alla fick tilldelning. De som lyckades kunde glädja sig åt en uppgång på mer än 100% efter bara några minuters handel, och även om den första euforin har lagt sig något, så står aktien fortfarande drygt 40% över teckningskursen på 41 kr.

---

Som vi alla vet är pandemin dessvärre långt ifrån över. Det i sig bådar dock gott för fortsatt hög aktivitet inom gaming. Även om jämförelsebasen är utmanande från och med Q2 i år, så bör det fortfarande kunna räcka till en låg ensiffrig tillväxt på översta raden för Fractals del i år. Det skulle innebära en nettoomsättning kring 650 Mkr, och med bibehållen lönsamhet en vinst kring 3 kr per aktie.

Får vi rätt i våra antaganden motsvarar värderingen i dagsläget ett P/E-tal kring knappa 20 vilket vi ser som överkomligt för en ledande aktör i en bransch med goda tillväxtutsikter. Amerikanska konkurrenten Corsair Gaming handlas exempelvis till P/E-tal på ca 30 och schweiziska Logitech till drygt 22. Här finns det alltså potential för en multipelexpansion och vi ser kurser kring 70 kr som realistiskt under de kommande 12 månaderna.

Fullständig analys hittas via direktlänken: https://www.stockpicker.se/home/starka-fundamenta-gynnar-fractals-tillvaxt och på  www.stockpicker.se

Analytiker;
Sebastian Lang, Stockpicker

DISCLAIMER: Detta material har sammanställts av Stockpicker i informationssyfte och ska inte ses som rådgivning. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser och rekommendationen kan således inte garanteras. Stockpicker lämnar inte i förväg ut slutsatser och eller omdömen i materialet. Åsikter som lämnats i materialet är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av materialet och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer vara i enlighet med åsikter framförda i materialet.
Stockpicker frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på detta material. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden. Stockpicker frånsäger sig därmed allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av materialet.

Vid frågor, kontakta:

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB

Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Fractal Gaming Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -