Transtema Group
Växer laddinfra - Transtema (Penser Access)

2022-12-02 12:20

Tecknar avtal med XPENG
North Projects, ett dotterbolag till Transtema, har ingått ett exklusivt avtal med XPeng European Holding, den kinesiska elbilstillverkarens europeiska del, avseende installation, service och leverans av XPengs laddboxar och tillbehör i samband med att XPeng levererar elbilar till sina kunder. Ramavtalet, som gäller från december 2022 i tre år, har inga garanterade volymer men värdet estimeras till 10-20 mkr per år.

Steg mot målet att bli ledande inom underhåll av laddinfra
Som del av sin färdplan till 2025 har Transtema som ambition att bli Sveriges största oberoende företag inom underhåll av laddinfra. Enligt intresseorganisationen Powercircle finns det ett behov av 100 000-150 000 publika laddare 2030, vilket kan jämföras med dagens ca 16 000. För att kunna ta del av denna tillväxt förvärvade Transtema North Projects i juli 2022 och avtalet är ett viktigt nästa steg.
 
Förbisedd aktie
Service och eftermarknad står för en stor andel av försäljningen och vi ser därmed Transtema som ett relativt stabilt bolag. Dessutom ser vi en enorm tillväxtpotential. Expansionen sker i tre vertikaler – närliggande produktområden, nya kunder och geografiskt. Vi gillar att bolaget ”gräver där de står”. Laddinfra är ett av områdena som bolaget har identifierad som en marknad de skulle kunna ta en betydande del av och vi ser det som positivt att de fortsätter exekvera på sin strategi.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 02-12-2022 kl. 11:50: https://docs.penser.se/a/3356/trans221202.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Transtema Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -