Redsense Medical
Rekordstor order är säkrad - Redsense Medical (Penser Access)

2022-12-06 11:00

Rekordstor order är säkrad
Under fredagen den 2 december meddelade bolaget att en order till ett värde om 15,2 mkr har säkrats genom en av bolagets amerikanska distributörer. Enligt pressmeddelandet innebär det en stark avslutning på året och en solid start på 2023. Orderns storlek utgör 85% av vår estimerade försäljning för helåret 2023.

Vår bedömning
Vi har tidigare skrivit att i och med att bolaget redan tagit hem en stororder tidigare under Q4 är det möjligt att bolaget står inför ett trendskifte när det gäller distributörernas aktivitet på den amerikanska marknaden. Med den nya rekordordern som annonserades den 2 december är vår bedömning att trendskiftet nu är ett faktum och det styrker vår tes om att vi kommer att få se försäljningen accelerera under 2023.
 
Inga justeringar av estimat
Då bolagets intjäning under de senaste fem åren har varit väldigt volatil, inte minst på grund av det rådande pandemiläget och svårighet att nå ut till sina kunder, väljer vi att avvakta med att justera våra försäljningsestimat. I pressmeddelandet om den största ordern i bolagets historia uppges det att bolaget arbetar med att säkerställa leveransplaner, men det ges inga specifika detaljer om när ordern kan komma att bokföras. Vi ser gärna att orderingången fortsätter att öka samtidigt som bolaget etablerar en strategi för att säkra leveranser för större order som denna. Vi bibehåller vårt motiverade värde om 15–16 kr per aktie, vilket innebär en uppsida om ca 60% mot dagens kurs.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 06-12-2022 kl. 09:06: https://docs.penser.se/a/3366/REDS20221206.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Redsense Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -