Sileon
Gynnas av omställningen till mer digitala betalsätt - Sileon (Penser Future)

2023-06-08 11:00

Säljer teknologin för omställningen till BNPL
Sileon är ett techbolag som säljer teknologin så att betaltjänstleverantörer och kreditgivare på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt kan erbjuda BNPL-tjänster till sina kunder. BNPL har blivit en populär betalningsmetod, särskilt bland yngre generationer, på grund av dess transparenta avgiftsstruktur och möjligheten att skapa ekonomisk flexibilitet. För närvarande finns det få banker och kortutgivare som erbjuder BNPL-tjänster, vilket resulterar i förlorade marknadsandelar och intäkter till förmån för specialiserade BNPL-leverantörer. Vi ser en betydande potential i Sileons affärsmodell att erbjuda BNPL-funktionalitet till etablerade aktörer som riskerar att förlora intäkter på grund av att de inte har anpassat sig till utvecklingen.
 
Sileons teknologi är betalsättsagnostisk
Initialt riktar Sileon sitt erbjudande till kortutgivare av både debit- och kreditkort. Genom teknologin möjliggörs det för slutkonsumenter att i efterhand använda sin bankapp för att välja att exempelvis delbetala eller skjuta upp en redan genomförd kortbetalning. Detta gör att kortutgivare kan konkurrera med BNPL-checkout-lösningar och samtidigt öka sina intäkter genom att exempelvis erbjuda debetkortsanvändare möjligheten till krediter i efterhand.
 
Minskat kortanvändande ökar Sileons efterfrågan då kunderna vill behålla intäkterna
En ny rapport visar att användningen av betalkort i Europa är relativt konstant mellan 2022 och 2023. Samtidigt ökar användningen av digitala plånböcker, vilket är positivt för Sileon eftersom det ofta innebär att betalningar genomförs med digitala debit- eller kreditkort. Den minskade användningen av betalkort bör öka viljan hos Sileons målgrupp att köpa tjänster som hjälper dem att behålla sin marknadsandel och öka sina intäkter.
 
Läs den fullständiga uppdateringen, publicerad 08-06-2023 kl. 09:03: https://docs.penser.se/research/2178-A/sileon_betalmarknaden_1.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://future.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Sileon - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -