Fluicell
Fluicell AB förlänger samarbete med Hoffmann-La Roche gällande Biopixlar-genererade hjärtvävnadsmodeller för säkerhetsfarmakologi (Cision)

2023-02-21 22:00
Fluicell AB (publ) ("Fluicell" eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget ingått ett nytt avtal med Hoffmann-La Roche (”Roche”) kring ett forskningsprojekt som involverar Biopixlar®. Projektet sträcker sig över tio månader och kommer att utforska optimering av bioskrivna hjärtvävnader för säkerhetsfarmakologi. Samarbetet utgör ett betydelsefullt framsteg i Bolagets arbete med att skapa vävnadsbaserade sjukdomsmodeller för läkemedelsutveckling.

VD Victoire Viannay kommenterar:
”Projektet är en fortsättning på det pilotprojekt som vi framgångsrikt slutförde 2022 och utgör ett viktigt steg i vårt arbete tillsammans med Roche för att utveckla vävnadbaserade modeller för läkemedelsutveckling. Att Roche väljer att ta ytterligare ett steg framåt i forskningssamarbetet med Fluicell är ett tydligt kvitto på styrkan i Biopixlar-tekniken. Vår förhoppning är att samarbetet leder till att Fluicell kan förse Roche med bioprintad hjärtvävnad i deras etablerade arbetsflöden.”
 

Forskningssamarbetet mellan Fluicell och Roche bygger vidare på det tidigare pilotprojekt som slutfördes under 2022 och det nya avtalet kommer att fokusera på att undersöka hur bioprintad hjärtvävnad kan användas för utvärdering av säkerheten hos nya läkemedelskandidater in vitro. En viktig del av projektet består av att integrera de bioskrivna vävnadskonstruktionerna direkt i redan etablerade arbetsflöden. Projektet kommer vara uppdelat på flera milstolpar och genomföras under arbetsnamnet “Optimizing bioprinting cardiac tissues for safety screening” och beräknas slutföras under december 2023. Under projektet kommer Roche att bistå med materialkostnader om cirka 0,5 MSEK och Fluicell kommer genomföra studier och tester.

Om Biopixlar®

Biopixlar® är en helt ny typ av bioprinter med den unika förmågan att placera celler i tre dimensioner med hög upplösning och precision utan användning av biobläck. Baserat på innovativ Fluicell-teknik kan Biopixlar® generera detaljerade, flercelliga biologiska vävnader, direkt cellodlingsmedier. Biopixlar® är en allt-i-ett-plattform för upptäckt som hjälper forskare runt om i världen att bygga biologiska vävnader för läkemedelsutveckling, sjukdomsförståelse och forskning om regenerativ medicin.

För mer information, vänligen kontakta:

Gavin D. M. Jeffries, CTO, +46 (0) 76 7 826 553, gavin@fluicell.com

Victoire Viannay, VD, +46 (0) 76 307 03 27, victoire@fluicell.com


Denna information är sådan information som Fluicell AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 februari 2023 kl. 22:00


Fluicell - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -