Engcon
Stort intresse för engcons produkter i Las Vegas (MFN)

2023-03-20 15:00

Den 14–18 mars genomfördes årets största branschmässa, Conexpo 2023 i Las Vegas, USA. Svenska tiltrotatortillverkaren engcon var på plats för att marknadsföra tiltrotatorn och dess fördelar för den nordamerikanska marknaden. Martin Engström, Product Manager på engcon, beskriver intresset för engcons produkter som större än någonsin.

engcon etablerade sin verksamhet i Nordamerika 2017 och idag har företaget säljkontor både i USA och Kanada. Conexpo, som genomförs vart tredje år, är en självklar arena för engcon som arbetar målmedvetet för att stärka sin position på den nordamerikanska marknaden. Nu när Conexpo slagit igen sina portar för den här gången summerar engcon årets deltagande som en stor framgång.

”I år var intresset för våra produkter större än någonsin sett till antal besökare i vår monter. Att visa upp våra produkter live inför publik bidrar till att skapa förståelse för hur tiltrotatorn fungerar och hur den bidrar till bättre lönsamhet för våra slutkunder. Intresset att testköra maskinerna på plats var enormt, vi märker också att marknaden är mera mogen nu, kunderna efterfrågar offerter i större utsträckning än tidigare”, säger Martin Engström, Product Manager på engcon.

Även Krister Blomgren, engcons VD är nöjd med deltagandet.

”Sedan 2017, när vi etablerade vår verksamhet i USA, har vi haft siktet inställt på att få nordamerikanerna att förstå hur effektiv en tiltrotator är och hur den bidrar till bättre lönsamhet. Utifrån responsen vi fått från besökare i vår monter så är vi mycket nöjda med vårt deltagande och ser fram emot vår fortsatta expansion på den nordamerikanska marknaden”, säger Krister Blomgren.

För mer information, vänligen kontakta:

Martin Engström, Product Manager
martin.engström@engcon.se
+46 70 571 76 61

Krister Blomgren, CEO
krister.blomgren@engcon.com
+ 46 70 529 92 65

engcon är den ledande globala leverantören av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet, säkerhet och hållbarhet. Med kunskap, engagemang och hög servicenivå skapar engcons drygt 400 medarbetare framgång för sina kunder. engcon grundades 1990, med huvudkontor i Strömsund, Sverige och möter marknaden via 14 lokala säljbolag och ett etablerat nätverk av återförsäljare runt om i världen. Nettoomsättningen uppgick till cirka 1,9 miljarder SEK under 2022. engcons B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.engcongroup.com

Bifogade bilder
Engcon Booth IMG 0206


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

engcon B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -