Sectra
Finsk myndighet beställer Sectras Tigerlösning för mobil kommunikation av säkerhetsklassificerad information (Cision)

2023-05-10 08:31
Linköping – 10 maj 2023 – En finsk myndighet har beställt enheter av det godkända mobilkrypteringssystemet Sectra Tiger/S från det internationella cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra  (https://sectra.com/)(STO: SECT B). Lösningen gör det möjligt för användarna att på ett säkert och effektivt sätt överföra säkerhetsklassificerad information upp till och med säkerhetsnivå SECRET – information som, om den faller i orätta händer, allvarligt kan skada säkerheten för en nation eller dess allierade.

– Det är helt avgörande för oss att vi alltid kan kommunicera säkerhetsklassificerad information, oavsett var och när behovet uppstår. Våra användare måste också känna sig trygga med de produkter de använder när de diskuterar känsliga frågor. Därför valde vi Sectras krypteringslösning eftersom den är godkänd och används av liknande myndigheter i andra EU-länder, säger en regeringstjänsteman på den finska myndigheten.

Sectra Tiger/S är en kvantsäker mobiltelefon som har godkänts av flera nationella säkerhetsmyndigheter, Nato och EU för användning till och med säkerhetsnivån SECRET. Med Sectra Tiger/S kan användaren dela säkerhetsklassificerad information genom krypterat tal, textmeddelanden och dataöverföring. Lösningen ger hög tillgänglighet eftersom den kan använda en rad olika IP-nätverk, till exempel satellitbaserade, fasta och mobila nätverk, för alla typer av kommunikation. Besök Sectras webbplats för att läsa mer om Sectra Tiger/S
 
– På grund av det instabila säkerhetsläget i Europa finns det ett ökat behov hos många organisationer av säkra och godkända lösningar som underlättar utbytet av säkerhetsklassificerad information. Den här ordern visar att våra lösningar uppfyller dessa höga krav och på så sätt garanterar att den information som utbyts förblir säker vid varje enskilt tillfälle. Det är ett stort förtroende att vi får stödja regeringstjänstemännen i deras dagliga arbete och bidra till Republiken Finlands informationssäkerhet, säger Pekka Nurhonen, vice vd Sectra Communications OY.

Ordern från den finska myndigheten signerades under det fjärde kvartalet av Sectras räkenskapsår 2022/2023.

Om Sectra
Sectra hjälper myndigheter och försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information samt sjukhus världen över att effektivisera vården. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2021/2022 till 1 949 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök Sectras hemsida.

Inom verksamhetsområdet Secure Communications utvecklas produkter och tjänster som skyddar delar av samhällets mest känsliga information och kommunikation. Erbjudandet omfattar säker röst- och datakommunikation med lösningar som är certifierade såväl nationellt som av EU och Nato, samt säkerhetsanalys och övervakning av kritiska IT-system för exempelvis el- och vattendistribution. Verksamheten bedrivs från kontor i Sverige, Nederländerna och Finland.


SECTRA B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -