Bilia A
Bilia förvärvar verksamheten i Bilcentergruppen Sörmland AB, en återförsäljare av Mercedes-Benz (GlobeNewswire)

2023-09-18 16:12

Bilia har träffat avtal om att förvärva verksamheten i Bilcentergruppen Sörmland AB. Verksamheten bedrivs i en strategiskt belägen anläggning i Nyköping. Bilcentergruppen Sörmland är en modern fullserviceanläggning för Mercedes-Benz person- och transportbilar med tillhörande försäljning av begagnade bilar och serviceverksamhet. Tillträdet förväntas ske den 1 november 2023.

Under verksamhetsåret 2022 uppgick Bilcentergruppen Sörmlands omsättning till ca 100Mkr. Antalet anställda var 24 personer vid utgången av 2022. Ägarna har för avsikt att fortsätta som fastighetsägare med Bilia som hyresgäst men kommer inte att fortsatt vara aktiva i verksamheten framöver.

Per Avander, Bilias VD och koncernchef, kommenterar:
”Mycket glädjande för Bilia att komplettera med ytterligare en fin verksamhet i geografiskt bra område där vi kommer erbjuda kunderna högkvalitativ service. Vidare ser vi stor potential att utveckla det befintliga erbjudandet ännu mer.”

Ulrika Munro-Jack, VD Bilcentergruppen Sörmland, kommenterar:
”Det känns glädjande att sälja till Bilia, en av det mest professionella aktörerna inom vår branch. Det känns tryggt och roligt att få lämna över verksamheten och dess anställda till ett företag med så mycket fokus på personal och kundnöjdhet”.

Göteborg den 18 september 2023

Bilia AB (publ)

För information vänligen kontakta:
Carl Fredrik Ewetz, Investor Relations, 010-497 07 73, carl.fredrik.ewetz@bilia.se
Per Avander, VD och koncernchef, 010-497 70 00, per.avander@bilia.se
Kristina Franzén, CFO, 010-497 73 40, kristina.franzen@bilia.se

Bilia är en av Europas största helhetsleverantörer för allt som rör bilägandet med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Vi erbjuder service och reparationer, drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck och fälg, fälgrenovering, biltillbehör, bilvård, lackering, glasbyten och bildemontering med mera. Bilia har cirka 160 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt en auktionssajt i Sverige.

Bilias Serviceaffär omfattar ett väl utvecklat sortiment av tjänster och servicekoncept som utvecklas kontinuerligt för att förenkla bilägandet för kunderna. Bilia erbjuder tillbehör och reservdelar, originalservice och reparationer, däckhotell, fälgrenovering, bilglasreparationer och andra verkstadstjänster, butiksförsäljning och e-handel.

Bilias Bilaffär omfattar försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt tilläggstjänster såsom finansiering och försäkring. Bilia säljer personbilar av märkena Volvo, BMW, Mini, Toyota, Lexus, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra, Nissan, Jaguar, Land Rover, XPENG, Renault, Dacia och Alpine samt transportbilar av märkena Toyota, Mercedes-Benz, Volkswagen, Nissan och Renault och lastbilar av märket Mercedes-Benz.

Bilias Drivmedelsaffär omfattar försäljning av drivmedel och biltvätt i Sverige.

BilagaBilia A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -