Qlucore
Sahlgrenska sjukhuset väljer Qlucore Insights för satsning på precisionsdiagnostik (MFN)

2024-01-16 14:00

Qlucore, som är drivande inom mjukvaruutveckling för precisionsdiagnostik av cancer, har tecknat ett avtal med Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Sjukhuset kommer att använda programvaran Qlucore Insights för att förbättra diagnostiken av akut lymfatisk leukemi (ALL) hos barn. ALL är den vanligaste formen av barnleukemi - 90% av de barn som får leukemi drabbas av ALL.

Sedan tidigare har Qlucore kunder i Danmark och Italien som använder sig av programvaran. Ordern inom precisionsdiagnostik blir den första i Sverige och därmed breddas marknaden. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla analyser som bidrar till en mer precis diagnos och därmed ett bättre val av behandling.

– Våra lösningar kommer att underlätta och möjliggöra förbättrad diagnostik av cancer, i detta fall akut lymfatisk leukemi (ALL). Målet är att läkare enklare kan ställa diagnos och besluta hur sjukdomen ska behandlas, säger Carl-Johan Ivarsson, vd på Qlucore.

Cancerdiagnostik förändras snabbt och Qlucore ligger i framkant av denna utveckling. Med programvaror, som är ensamma i sitt slag, kombineras avancerad visualisering, matematik och biologi och gör det tillgängligt för användaren.

Qlucores lösningar är för närvarande tillgängliga för forskning och arbete med CE-märkning pågår. Bolagets avancerade mjukvaror skapar förutsättningar för en snabbare, bättre och mer precis cancerdiagnostik där AI-baserad maskininlärning gör det möjligt att placera en patient i rätt undergrupp.

Certified Advisor

FNCA Sweden AB
Web: www.fnca.se

Kontakter

Presskontakt:
Carys Geer/ Mandy Brooks
Brookscomm
Phone: +44 (0) 1483 537 890
Email: carys@brookscomm.com

Qlucore kontakt:
Carl-Johan Ivarsson, VD
Tel: +46 (0) 46 286 31 14
E-post: carl-johan.ivarsson@qlucore.com 

Om Qlucore

Qlucore är en ledande leverantör av den nya generationens intuitiva bioinformatikprogramvara för forskning och precisionsdiagnostik. Qlucores uppdrag är att göra det lättare att analysera de stora mängderna av komplexa data som genereras av innovationer inom genomik och proteomik genom att tillhandahålla kraftfulla visualiseringsbaserade analysdataverktyg. Programvaran Qlucore Omics Explorer är en programvara för forskning inom läkemedelsforskning, livsmedelsforskning, växt- och bioteknikindustrin samt den akademiska världen. Programvarorna Qlucore Diagnostics och Qlucore Insights är plattformar med inbyggd AI-baserad maskininlärning för kompanjons- och precisionsdiagnostik. Qlucore grundades 2007 och har idag kunder i cirka 25 länder runt om i världen, med försäljningskontor i Europa och Nordamerika, och distribution i flera länder i Asien. Qlucore är noterat på Nasdaq First North Growth market. www.qlucore.com

Bifogade bilder

PR 2023 01 Leukemia


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Qlucore - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -