Nya aktier på heta listan

Heta listan Heta Listan tar in två nya bolag, Trelleborg och Höganäs. Skälet är de allt starkare signaler från såväl fordonsindustrin som verkstadsindustrin.

Heta Listan tar in Höganäs som är världens största producent av metallpulver med en marknadsandel på omkring 60 procent. Kunderna utgörs framför allt av underleverantörer till bilindustrin, som svarar för cirka 60 procent av koncernens omsättning. Andra användningsområden är bland annat rening av rökgaser samt tillsatser i livsmedel. Omkring 30 procent av försäljningen sker i snabbväxande regioner i Asien och Latinamerika. Det momentum som vi nu ser byggas upp inom bilindustrin i kombination med stor exponering mot de snabbväxande ekonomierna i Kina och Indien motiverar fortsatt köp av Höganäsaktien även om kursutvecklingen varit stark.  Vår målkurs är 230 kronor per aktie, vilket motsvarar ett p/e-tal på 15.

Heta Listan tar även in Trelleborg. Företagets två viktigaste områden är division Engineered Systems, som tillverkar förbrukningsvaror till industrin bland annat inom olja/gas samt bygg och anläggning, samt den näst största divisionen Automotive som levererar komponenter till fordonsindustrin.  Vår bedömning är att Trelleborg har mycket kvar att ge kursmässigt även från nuvarande nivå. Vi har satt målkursen till 65 kronor per aktie, vilket motsvarar ett p/e-tal omkring 13.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -