Aktiespararnas ex-vd till Nordnet

Nytt jobb Aktiespararnas förra vd Günter Mårder blir sparekonom på Nordnet.

Gunter Mårder avgick som vd för Aktiespararna i våras efter att organisationens medlemstapp medfört ett tryck på förändring. Nu står det klart att han får en roll som sparekonom på nätmäklaren Nordnet och därmed blir ett officiellt ansikte utåt för företaget.

"Som Sparekonom på Nordnet finns flera likheter med min tidigare roll som vd på Aktiespararna med olikheterna är nog fler. Jag kommer att vara fri i förhållande till Nordnets organisation och agerar helt utifrån min egen övertygelse. Detta innebär att jag nu kan vara mer spetsig i mina kommentarer än tidigare", säger Günter Mårder.

"Mitt mål är att bli en tydlig och stark röst som verkar för att få svenskarna att bli mer framgångsrika i sitt sparande", fortsätter han, och låter därmed inte helt olik sin nya kollega på Avanza, Claes Hemberg.

Claes Hemberg välkomnar sin nya kollega med sitt bästa råd som sparekonom:

"Var ute och träffa många människor i hela landet. Folk i Stockholm tänker på andra saker och har andra referensramar än på andra håll. Det gäller alla från småsparare, till politiker och företagsledare", säger Claes Hemberg.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -