Fortsatt het bomarknad

Bomarknad De svenska hushållen tror på en starkare utveckling för bostadspriserna i maj jämfört med vad de gjorde föregående månad.

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 67 i maj jämfört med 65 i april.

Av de tillfrågade tror 76 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 74 procent förra månaden, medan 9 procent tror på fallande priser, jämfört med 9 procent föregående månad.

"Förväntningarna blir allt högre och Boprisindikatorn närmar sig åter rekordnivåer. Hushållen noterar att det låga ränteläget och den stora bostadsbristen verkar bestå och de drar slutsatsen att bostadspriserna kommer att fortsätta uppåt", säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson i en kommentar

Av de hushåll som har helt eller delvis rörlig ränta på sina lån svarar 3 procent att de har för avsikt att binda räntan inom den kommande tremånadersperioden, jämfört med 6 procent förra månaden.

Undersökningen visar också att hushållen tror att reporäntan om ett år ligger på 0,03 procent, ned jämfört med 0,09 procent föregående månad.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -