Burlington - ungt bolag med goda utsikter

Börs Burlington är ett ungt bolag på börsen men grundades redan 1972 av makarna Milstein och Monroe i New Jersey. I jämförelse med H&M och Ross Stores är bolaget litet, med ett börsvärde på 60 miljarder kronor.

Likt Ross Stores driver Burlington en lågpriskedja som köper in överskottslager och utgångna kollektioner billigt. Deras webbshop skyltar med rejäla rabatter. Erbjudandet riktar sig till hela familjen och sträcker sig från kläder och skor till babyplagg och skönhetsprodukter. Bolaget har 592 butiker i 45 amerikanska delstater samt Puerto Rico.

Precis som Ross Stores har Burlington stigit på börsen medan H&M tappat i värde.Burlington befinner sig i ett betydligt tidigare tillväxtskede. Det gör bolaget till det mest intressanta investeringsalternativet men också det mest riskfyllda. Marknaden förväntar sig stordåd från bolaget och någon gång tar tillväxtresan slut.

Under fjolåret ökade Burlington vinsten per aktie med mer än 40 procent. Kommande räkenskapsår förväntas en ökning om 20 procent, enligt Factset.

Även de långsiktiga tillväxtprognoserna ser bra ut med en antagen vinsttillväxt kring 15 procent årligen. Och estimaten har justerats upp senaste tiden.

Givet analytikernas konsensus för nästa räkenskapsår värderas verksamheten, justerat för nettoskulden (EV/EBIT) till 15,5 gånger rörelseresultatet. Det är något högre än för både Ross Stores och H&M men bolaget har betydligt mer lockande tillväxtutsikter.

Tillväxtaktier är generellt mycket uppskattade på börsen och i detaljhandelssegmentet är Burlington ett intressant alternativ. Risknivån är högre än i Ross Stores men givet analytikernas prognos är även Burlington köpvärd och definitivt en mer spännande satsning än H&M bland detaljhandlarna.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Burlington Stores Köp 95,04 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -