Heta Listan: Gyllene kors i Doro

Heta Listan Ett möjligt gyllene kors i Doro lockar. Men ännu inget utbrott på ovansidan i Kotipizza. Redan på listan levererar Swedol-positionen.

Börsrallyt i samband avgörandet av första omgången i franska valet märks även på Heta Listan. Till vinnarna i urvalet ryms Swedol (+6,6 %), Applied Materials (4,0 %) och Unitedhealth (2,9 %). 

Nykomling på listan är förra veckans kandidat DSV. Aktien har stigit 1,6 procent över vår ingångsnivå.

Skam den som ger sig. Kotipizza kvalar till listan för tredje veckan i rad. Det har inte skett något utbrott på ovansidan - som vi hoppats på. Det trots den allmänna börshaussen. Men den som väntar på något gott väntar sällan för länge. Därför står Kotipizza kvar på kandidatlistan.

Nu till veckans nya kandidat:

Doro

Trigger 58,50. Målkurs 70,00. Stop loss 55,60.

Demografin talar för Doro som erbjuder enklare mobiltelefoner till en senior publik. Bolaget satsar också på trygghetslarm för äldre och funktionshindrade.

Historiskt har Doro övertygat med stark tillväxt mellan 2010-2015. Men under fjolåret fick bolaget problem i samband med en upphandling om trygghetslarm med Sveriges kommuner och Landsting. Avtalet överklagades och det hela drog ut på tiden.

I tövans tider har både resultat och lönsamhet krympt. I slutet av förra året kunde ett nytt ramavtal tecknas och försäljningen väntas kunna ta fart i början av 2017. Placeras och Börsveckans analytiker Sebastian Lang tror att ett resultat kring 4,30 kronor per aktie kan nås under 2017, vilket värderar bolaget till attraktiva p/e 12. Fundamentalt kan Doro alltså stå inför en turn-around.

Trendmässigt har bevisen för en vändning dröjt. Men nu ser utsikterna ut att ljusna även i ett tekniskt universum. Ett gyllene köpkors (för vad det är värt) förverkligas när det korta medelvärdet (MA50) bryter igenom det långa (MA200) vilket ses som en klassisk vändningssignal.  Och det kan ske i Doro.

Affärsförslaget Doro skiljer sig därför från övriga rekommendationer på Heta Listan, då vi främst fokuserat på redan mogna, stigande trender tidigare.

Köp Doro om aktien stiger över 58,50 kronor och sätt stopp vid 55,60 kronor.

 

Kotipizza Group Oyj

Trigger 12,35. Målkurs 14,50. Stop loss 11,70.

Kotipizza (börsvärde 77,5 miljoner euro) är nordens största pizza-franchisekedja och ett av få guldkorn på den finska aktielistan. Bolagets motto är att göra världen till en bättre plats – en pizza i taget. Vid utgången av förra räkenskapsåret fanns 257 Kotipizza bara i Finland. Försäljningen sker i fysiska butiker så väl som online.

Pizzakedjan växer snabbt. Under mars ökade försäljningen med 21 procent totalt eller 12,5 procent om man så vill i jämförbara butiker. Marsmånad var också den näst bästa försäljningsmånaden i bolagets historia efter juli 2016 då rekordförsäljningen uppgick till 8,64 miljoner euro.

Prognosen i år är att bolaget ska öka sin omsättning med hela 22 procent. Året därefter med ytterligare 12 procent enligt Factset.

P/e-talet på årets förväntade resultat är högre, cirka 22. Men i konsensusprognosen ryms en fin vinstökning 2018, vilket i kombination med intäktstillväxten sänker värderingen till p/e 16. Bolaget ger en fin direktavkastning kring 5 procent. En nivå som väntas bestå.

Men handeln i aktien är tunn, så tunn att det gäller att vara uppmärksam vid orderläggningen. Annars kan prislappen bli en helt annan än den som var tänkt när köpbeslutet togs.

Köp Kotipizza om den stiger över 12,35 euro och sätt stopp vid 11,70 euro.  

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -