Sportbilsikonen har sålt slut

Aktier Sportbilstillverkaren Ferrari som är noterad i Milano och New York levererade igår ett överraskande starkt kvartalsresultat.

Rörelseresultatet steg till 272 miljoner euro vilket motsvarar en ökning med 13 procent jämfört med fjolåret. Vinsten var 4 procent högre än marknadens vinstförväntningar som låg på 262 miljoner euro. Aktien har stigit med 5 procent på Milanobörsen idag.

Ferraris VD Sergio Marchionne sade på gårdagens analytikermöte att bilproduktionen för 2018 och en bit in i 2019 redan är slutsåld. Första kvartalet 2018 är ett nytt rekordkvartal för den Maranello-baserade sportbilstillverkaren.

Bolaget såg ökad efterfrågan på alla marknader. Störst tillväxt hade den kinesiska marknaden som ökade med hela 18 procent. Årets Formula 1-säsong som är viktig för Ferrari har startat bättre än på flera år. Ferrari-teamet har tagit två förstaplatser och man leder det viktiga konstruktörsmästerskapen.

Analytiker ser spänt fram emot Ferraris kapitalmarknadsdag i september. Då ska bolaget presentera detaljer för det ikoniska italienska varumärkets expansion till nya segment, inklusive sportfordon och elektriska hybridbilar. Tidigare har det spekulerats i att Ferrari kommer lansera en SUV, då man tittat på den tyska sportbilstillverkaren Porsches framgång med sina två SUV:ar som står för över halva omsättningen och stor del av vinsten.

Ferrari har flaggad för att vinsten kommer att stiga till minst 1,1 miljarder euro i år och till 2 miljarder euro år 2022.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -