Svängig handel på New York-börserna

USA USA:s börser handlades svängigt på torsdagen inför jobbrapporten och stängde blandat efter onsdagens rusning i spåren av Fed-chefen Jerome Powells tal. På bolagsfronten föll Salesforce och ett par detaljhandelsbolag.

S&P 500 tappade 0,1 procent till 4.072, motsvarande en uppgång på 0,2 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning, samtidigt som Nasdaqs kompositindex var upp 0,1 procent till 11.482. Dow Jones industriindex backade 0,6 procent till 34.397.

Fed-chefen Jerome Powells tal på onsdagskvällen sågs som en bekräftelse på en lägre höjningstakt, även om sluträntan kan bli något högre än tidigare trott. Sannolikheten för att Fed nöjer sig med 50-punktershöjning i december är nu uppe i nästan 80 procent, vilket är en liten ökning jämfört med de senaste dagarna.

På fredag anländer den hårt bevakade jobbrapporten, som kommer att lusläsas om huruvida den är tillräckligt svag för att få Fed att sänka räntehöjningstakten, men tillräckligt stark för att stävja lågkonjunktursoron.

Bland amerikanska bolag föll molntjänstbolaget Salesforce 8,3 procent trots att kvartalsrapporten visade en bättre vinst och omsättning än väntat. Utöver kvartalssiffror meddelade även Salesforce att en av bolagets två vd:ar, Bret Taylor, avgår.

Molndatabolaget Snowflake klättrade samtidigt 7,8 procent. Försäljningsprognosen föll inte investerarna på läppen, men bolaget kunde samtidigt slå vinstprognosen för det gångna kvartalet.

Detaljhandelskedjan Costco backade 6,6 procent efter att ha rapporterat en kraftig nedgång i e-handelsförsäljningen under november. Vidare i detaljhandelssektorn tappade Dollar General över 7 procent efter att ha justerat ned sin helårsprognos.

General Electric har tagit slutligt beslut om att knoppa av sin medicinteknikenhet GE Healthcare, med en planerad börsnotering den 4 januari på Nasdaq. Aktien var ned 0,8 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -