Restriktioner, Trumpföretag och stopp för avskogning

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

INGA RESTRIKTIONER. Trots ökad spridning av covidsmitta har regeringen inga planer på att införa några nya restriktioner. Socialminister Jakob Forssmed säger att regeringen har beredskap om läget förvärras, men konstaterar att det inte längre handlar om en samhällsfarlig sjukdom. (Ekot)

TRUMPFÖRETAG DÖMDA. En jury i New York har dömt den tidigare amerikanske presidenten Donald Trumps företag för skattebrott. Anklagelserna gäller att företaget har underlättat för höga chefer att undkomma inkomstskatt för förmåner som hyresfria bostäder och lyxbilar. (Ekot)

VARSELVÅG. Den värsta varselvågen sedan slutet av 2020 sköljer nu över svensk arbetsmarknad. I november varslades 5.678 personer om uppsägning enligt statistik från Arbetsförmedlingen. (SvD)

DRÅPSLAG. EU:s ambitioner att stoppa avskogning på kontinenten riskerar att slå skoningslöst mot svenska skogsägare. "Principiellt kan det omfatta alla som äger och brukar skog, från Holmen till den vanliga familjeskogsbrukaren", säger Per Lindblad, vd för Landshypotek Bank. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -