Dow Jones på noll, Nasdaq -0,5 procent

New York-börserna De amerikanska börserna avslutade onsdagen återigen ned med S&P 500 lätt på rött. Dow Jones industriindex klarade sig dock något bättre med en oförändrad utveckling, medan Nasdaq sjönk en halv procent. Onsdagen blev S&P 500-indexets femte raka dag med nedgångar.

S&P 500 backade 0,2 procent till 3.934, motsvarande en uppgång på 0,2 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning. Dow Jones industriindex var samtidigt oförändrad på 33.598 och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,5 procent till 10.956.

Tesla sjönk 3,2 procent till drygt 174 dollar. Bernstein har sänkt helårsestimaten för elbilstillverkaren till en nivå där analyshuset lägger sig "i en bekväm ställning långt under konsensus" till följd av vad som i allt högre grad tycks vara efterfrågeproblem. Analyshusets rekommendation för Tesla-aktien är "underperform" med en riktkurs på 150 dollar.

Apple var i sin tur ned 1,4 procent. Teknikbolaget skalar ned planerna på att lansera en fullt självkörande bil utan ratt och pedaler och senarelägger lanseringsdatum till 2026, enligt uppgifter till Bloomberg News.

En annan sorts nedskalning syntes hos investmentbanken Morgan Stanley, som har börjat minska antalet anställda globalt med 1.600 personer, motsvarande cirka 2 procent av arbetsstyrkan. Aktien var ned 0,3 procent.

Flygbolaget Southwest Airlines föll 4,7 procent. Bolaget meddelade att den kvartalsvisa utdelningen återupptas.

"Vi är självklart besvikna på att Southwest Airlines ännu en gång har valt att avvika från sin historia om att behandla sina anställda väl så att aktieägare i slutändan skulle belönas", sade Casey Murray, ordförande i fackförbundet för flygbolagets piloter, enligt Wall Street Journal.

Southwest Airlines vad däremot inte ensamt flygbolag tydligt på minus. Sektorkollegorna Delta Air Lines, American Airlines och United Airlines retirerade alla 4,1–5,4 procent.

Aktivistfonden Bluebell, som fått ett rykte om sig att ta små ägarandelar och genomdriva krav på förändring kopplat till hållbarhet, vill se Blackrocks vd Larry Fink sparkad till följd av ett tvetydigt agerande i ESG-frågan där den amerikanska förvaltarjätten profilerat sig de senaste åren. Blackrock-aktien handlades ned 0,2 procent.

Carvana, en nätbaserad återförsäljare av begagnade bilar, rasade 43 procent. En grupp långivare som representerar motsvarande 70 procent av bolagets osäkrade lån har skrivit ett tre månader långt avtal om att samarbeta i samtalen med bolaget. Carvana har bränt igenom sin kassa och analytiker har tidigare sagt att den kan vara slut inom ett år. Aktien är ned 98 procent i år.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -