Blankare, vinsttrenden och Stockholmsbörsen sämst val

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheteri ett svep.

FORTFARANDE DYRT. I Europa har investerarna redan tagit höjd för fallande bolagsvinster och nu väntar ett börsår i dur. Men av alla aktiemarknader på kontinenten är Stockholmsbörsen det sämsta valet. Det slår Wall Street-jätten Citigroup fast i en ny prognos och kallar Stockholmsbörsen för "en cyklisk marknad som fortfarande är rätt dyr".

HALVLEDARE. USA får med allierade på teknikbojkott mot Kina. Japan och Nederländerna kommer att strama åt sin export av avancerade verktyg till den så kallade halvledarindustrin. (SvD mån).

SPRETIGA SIGNALER. Börsbolagens vinsttrend försvagades under t fjärde kvartalet, samtidigt som utdelningen till aktieägarna ökar. Det är tendensen bland de 24 storbolag som hittills rapporterat, men variationen mellan bolagen är ovanligt stor. (DI lör-sön)

BLANKARATTACK. Attacken mot indiska Adani Group har utvecklat sig till en mardröm för ägaren, mångmiljardären Gutam Adani. 500 miljarder kronor har gått upp i rök. Detta efter att amerikanska Hindenburg anklagat Gutam Adani för att ha byggt upp sitt företag med bokföringsbedrägerier och penningtvätt. (DI lör-sön)

HYLLAD ORDFÖRANDE. Investors vd Johan Forssell hyllar Jan Carlsson som tar över som ny ordförande för Ericsson i vår, men undviker att svara på frågan om Wallenbergs maktbolag har brustit i successionsarbetet när en från den egna sfären tar över klubban. Att Ronnie Leten lämnar Ericsson väcker också frågan om hans framtid som ordförande för Epiroc. (DI Mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -