KUNGSLEDEN
FÖRESLÅR HÅKAN BRYNGELSON TILL NY STYRELSEORDF (Direkt)

2011-02-09 09:04

STOCKHOLM (Direkt) Kungsledens valberedning föreslår att Håkan Bryngelson tar plats i styrelsen som styrelsen ordförande.

Vidare föreslårs Joachim Gahm, Lars Holmgren och Biljana Pehrsson till nya styrelseledamöter. Omval föreslås av de nuvarande ledamöterna Charlotta Wikström, Kia Orback Pettersson, Magnus Meyer och Thomas Erséus.

Per-Anders Ovin, Leif Garph, Jan Nygren och Jonas Nyrén har meddelat valberedningen att de inte står till förfogande för omval.

Håkan Bryngelson var under åren 1996-2008 vd i Vasakronan. Han är för närvarande ordförande i Almega och Almega Tjänsteförbunden, Tengbom Gruppen och Fastighetsbolaget Hemsö (som ägs till lika delar av Kungsleden och 3:e AP Fonden) samt vice ordförande i Svenskt Näringsliv. Han är också styrelseledamot i bland annat Volvo Aero.

Joachim Gahm är styrelseledamot i Sustainable Growth Capital. Han var tidigare vd i E. Öhman J:or Investment samt aktiechef i E. Öhman J:or Fondkommission. Joachim Gahm är styrelseledamot i Arise Windpower.

Lars Holmgren var ekonomi- och finanschef i Lantbrukarnas Riksförbund, LRF fram till 2010. Han har tidigare varit styrelseledamot i Klövern samt styrelseordförande och ledamot i Diös Fastigheter. Lars Holmgren är styrelseledamot i Svensk Markservice.

Biljana Pehrsson är vice vd i East Capital Private Equity och ansvarig för investeringar i fastighetsrelaterad verksamhet. Hon är styrelseledamot i Vasallen.


Börsredaktionen +46 8 5191 7911
Nyhetsbyrån Direkt




Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -