AXIS
VÄL POSITIONERAT FÖR MÖJLIGA UPPKÖPSBUD - NORDEA (Direkt)

2014-01-07 15:25

STOCKHOLM (Direkt) Nordea bedömer att sannolikheten har ökat för att nätverksvideoföretaget Axis ska bli uppköpt och därför höjer banken sin rekommendation för aktien till behåll från tidigare sälj.

"Vi tror fortfarande att aktien är fullvärderad på tolv månaders sikt, men vi tror samtidigt att Axis kommer att fortsätta att vara marknadsledare och är väl positionerat för möjliga bud", skriver Nordea i en analys daterad den 6 januari.

Banken pekar främst ut Canon som en potentiell köpare av Axis. Med en nettokassa på 7 miljarder dollar i ryggen har den japanska kamera- och bildproduktkoncernen uttalat en ambition om att bli bland de fem största inom ip-kameraövervakning.

Canon är i dag en liten aktör på marknaden för ip-kameraövervakning, men med sitt teknologikunnande och starka märke kan bolaget lätt få ut en bra avkastning på förvärv, menar Nordea.

Banken bedömer att Canon behöver stärka sina försäljningskanaler i B2B-segmentet och tror att Axis marknadsledande struktur på försäljningskanalerna kan te sig närmast lika attraktiv som bolagets teknologi och märke.

"Följaktligen, i avsaknad av andra uppköpskandidater för närvarande inom detta segment som kan göra skillnad, tror vi fortfarande att Canon borde vara intresserat av att köpa Axis", skriver Nordea.


Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån DirektMarknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -