RIKSDAGEN
MILJÖPARTIET VILL INTE HÖJA RESTAURANGMOMS - ROMSON (Direkt)

2014-01-15 11:07

STOCKHOLM (Direkt) Miljöpartiet tycker inte det är en bra idé att avskaffa den sänkta restaurangmomsen, vilket Socialdemokraterna vill om de kommer till makten efter valet nästa år.

Det sade Miljöpartiets språkrör Åsa Romson som svar på en fråga från Centerpartiledaren Annie Lööf i riksdagens partiledardebatt på onsdagen.

Åsa Romson sade att Miljöpartiet visserligen tyckte att den halverade restaurangmomsen var "väl dyr" när den genomfördes, men att hon inte tycker det är lämpligt att ändra restaurangmomsen, eftersom det skulle ändra på spelreglerna och försvåra planeringsförutsättningarna för små företag.

När det gäller regeringens sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar under 26 år sade hon att Miljöpartiets linje är att dessa ska fasas ut, för att ge företagen planeringshorisont, men att de samtidigt vill sänka arbetsgivaravgiften för små företag.

Åsa Romson gav också en passning till Annie Lööf genom att påpeka att även Centerpartiet vill se lägre arbetsgivaravgifter för småföretag och sade att Annie Lööf kanske "borde tänka över vilken sida" av blocken Centern vill vara hos.


Sofia Polhammer +46 8 5191 7937
Nyhetsbyrån DirektMarknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -