MAVSHACK
STARK TILLVÄXT, ÖVERVÄGER BYTA HANDELSPLATS (R) (Direkt)

2015-02-20 09:12
(Rättar: aktien handlas i dag på First North)

STOCKHOLM (Direkt) Filmstreamingtjänsten Mavshack kommer under våren ta fram en ny strategisk plattform för fortsatt tillväxt, där även beslut om eventuellt byte av handelsplats för aktien kommer att ingå.

"Av denna anledning kommunicerar vi i dagsläget inte specifika mål för 2015, även om jag vet att många efterfrågar detta", skriver Litborn i bokslutsrapporten.

Aktien bytte så sent som i juni från Aktietorget till First North.

Mavshack ökade omsättningen under fjärde kvartalet till 15,6 miljoner kronor (2,1).

Samtidigt var nettoresultatet stabilt på -6,1 miljoner (-6,3).

Mavshack har i dag cirka 10.000 titlar på 16 språk, vilket enligt bolaget innebär att det är världens mest heltäckande indiska underhållningstjänst.

"De mål vi satte upp för 2014 har uppnåtts och för det mesta är resultatet av det vi gjort gott. Självklart har vi gått på en del minor under året som t ex att vi missbedömt betalningstider från våra kunder. Generellt är betalningstiderna i Asien betydligt längre än de vi är vana vid i Europa vilket påverkar vårt kortsiktiga kassaflöde negativt", skriver vd.

Den största utmaningen för 2015 är att öka försäljningen online samt att konvertera våra offline-kunder till online-kunder. Dagens försäljning domineras av förutbetalda kontantkort med pinkoder. Bolaget arbetar aktivt för att möta den skiftande konsumtionstrenden i Asien som innebär att elektroniska betalningar börjar bli allt vanligare. För att ligga i framkant inom detta område arbetar vi intensivt med att integrera Mavshack med flertalet elektroniska betalningstjänster som nu vuxit fram på den asiatiska marknaden.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Mavshack - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -