WNT RESEARCH
KOMMER EJ PRESENTERA FOXY-5-RESULTAT VID ASCO (Direkt)

2015-03-31 12:17

STOCKHOLM (Direkt) WNT Research meddelar att resultat från fas 1-studien med Foxy-5 inte kommer att presenteras under Asco-konferensen, som tidigare var planen.

I stället kommer de första sju dosnivåerna av den snart avslutade studien att presenteras som ett pressmeddelande vid tidpunkten för Asco-konferensen i månadsskiftet maj-juni.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen till att ingen presentation kommer att ske vid Asco är att rekommenderad dos för behandling av människor ännu inte har uppnåtts.

"Eftersom Foxy-5 inte har visat någon toxicitet upp till dosnivå 7, planeras som tidigare meddelats, en fas 1b-studie med Foxy-5 i högre doser. Denna studie kommer att omfatta farmakodynamiska undersökningar för att visa "proof of concept" för Foxy-5 hos cancerpatienter", skriver bolaget.

"Wnt Research hade planerat att presentera resultatet av dosupptrappningen vid årets Asco-kongress. Men då var planen att vi skulle ha nått den rekommenderade dosen för Foxy-5. Nu när vi vet att Foxy-5 inte uppvisar någon toxicitet vid de hittills givna doserna, siktar vi på högre doser i fas 1b-studien för att hitta de mest optimala förutsättningarna för den efterföljande fas 2-studien", kommenterar vd Nils Brünner.

Han säger vidare att boalget kommer att delta vid Asco och diskutera resultaten med potentiella partners och investerare.

                               
                               
==============================================================

Kristine Trapp +46 8 5191 7927
Nyhetsbyrån Direkt


WntResearch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -