WNT RESEARCH
VILL FÖRTYDLIGA TIDIGARE UPPGIFTER FOXY-5-DATA (Direkt)

2015-04-07 15:02

STOCKHOLM (Direkt) WNT Research vill tydliggöra vilka data som kan förväntas från den pågående fas 1-studien med Foxy-5, eftersom det råder osäkerhet kring detta efter bolagets pressmeddelande förra veckan.

I den pågående fas 1-studien, som snart kommer att avslutas som planerat på dosnivå 8, har Foxy-5 hittills inte uppvisat någon toxicitet. Så snart alla data har samlats in och analyserats kommer resultaten att presenteras i en slutrapport som kommer att inkludera toxicitetsdata från alla åtta doser av Foxy-5.

Fas 1-studien har endast rätt att inkludera patienter med metastaserad sjukdom för vilka det inte finns någon annan tillgänglig behandling. Det innebär att man inte kan förvänta sig att se några effekter på metastasutvecklingen i denna studie, skriver bolaget. Anti-metastatiska effekter av Foxy-5 kommer att vara i fokus i den planerade fas 2-studien.

Som tidigare meddelats hade WNT Research planerat att presentera de första resultaten från den pågående fas 1-studien med Foxy-5 som ett så kallat abstract vid Asco-konferensen i slutet av maj. Eftersom abstractet inte valdes ut för presentation, kommer WNT Research istället att presentera resultaten från samtliga åtta dosnivåer, som ett pressmeddelande så snart data finns tillgängliga.

"Anledningen till att abstractet inte valdes ut för presentation har inte motiverats av Asco. Det är dock troligt att den vetenskapliga kommittén tyckt att det saknat nyhetsvärde, eftersom det skrevs och skickades in före studiens avslut och därmed inte innehöll några finala resultat", heter det i pressmeddelande.

"Vi är ledsna att vår senaste information om den pågående fas 1-studien har skapat viss förvirring och spekulationer. Med detta nya pressmeddelande, vill vi försäkra om att vi inte har kännedom om några negativa data för Foxy-5 i den pågående kliniska prövningen", kommenterar vd Nils Brünner.

WNT Research planerar att inleda en fas 1b-studie för att skapa bästa möjliga förutsättningar för den fas 2-studie som planeras starta i slutet av hösten 2015, skriver bolaget.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927
Nyhetsbyrån Direkt


WntResearch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -