NORDEN
UPP TROTS OMBYTLIGT OLJEPRIS, RUSNING I ISOLERINGSBOLAG (Direkt)

2016-01-12 17:11

STOCKHOLM (Direkt) Köparna var aktiva på Nordenbörserna i tisdagshandeln, som präglades av minskad Kinaoro och inledningsvis en stabilisering i oljan.

Samlingsindexet Nordic VINX 30 noterades vid 17-tiden 0,9 procent högre till nivån 925.

Brentoljan, som rasade över 6 procent föregående session, återhämtade sig i den inledande tisdagshandeln för att sedan åter åka ned på minus. Oljan gav visst lugn till aktiemarknaden, som sedan årsskiftet kämpat med både oro för konjunkturnedgång i Kina samt tappet i olja.

Börsen i Köpenhamn inledde tisdagen lätt på minus men OMXC20 återhämtade sig sedan för att stänga vid plus 1,1 procent.

Riktigt starkt gick Rockwool som rusade över 11 procent efter att isoleringsbolaget skruvat upp sin vinstprognos för 2015. Bolaget uppgav, lägre kostnader för energi, råvaror och transport som bidragande orsaker till uppjusteringen.

Börsen i Oslo inledde sessionen tydligt på plus tack vare uppgång i oljan. På eftermiddagen föll dock oljan åter ned på minus, vilket fick OBX-index att avsluta 0,4 procent lägre.

På aktiefronten gick Frontline svagt med minus 9 procent för stortankrederiet som backade drygt 3 procent i måndags. Fernley Securities har nedgraderat sin syn på tankmarknaden till neutral från övervikt vilket tillsammans med tapp i oljan pressade aktien.

Bättre gick det i Helsingfors vars storbolagsindex OMXH25 ökade 1,2 procent. Mest omsatta aktie var Kesko som steg drygt 7 procent. Handelskoncernen har aviserat en utdelningshöjning samt ett förvärv av bygg- och teknikhandelsbolaget Onninen vilket gillades av aktiemarknaden.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Rockwool B - I dag

{point.key}

Frontline - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -