NET ENT
MKT STARKT KVARTAL, AMERIKANSK REGLERING I SIKTE - VD (Direkt)

2016-04-19 10:32

STOCKHOLM (Direkt) Onlinekasinospelsleverantören Net Ents vd Per Eriksson beskriver det första kvartalet som ett mycket starkt kvartal i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det känns väldigt bra att överträffa högt ställda förväntningar", säger vd:n.

Han bokför tillväxten på den brittiska och spanska marknaden på pluskontot. Dessutom hamnar mobiltrafiken bland de punkter han lyfter fram som särskilda glädjeämne i rapporten.

Per Eriksson vill inte kommentera hur det andra kvartalet börjat, men säger ändå generellt att en fin kvartalsavslutning brukar fortsätta in i nästa kvartal utan att uttala sig i det specifika fallet.

Bland de amerikanska delstater som tilldrar sig stort intresse beträffande regleringar räknar Net Ents vd upp främst Pennsylvania där regleringsbesked kan antas senare i år eller i början av nästa år. Dessutom tillhör Michigan, New York och Kalifornien de delstater där det har spekulerats om regleringar, även om besked förmodligen dröjer ett tag till i dessa fall.

I Sydamerika nämner vd:n marknader som Brasilien, Mexiko och Colombia som intressanta marknader som väntar på reglering.

Beträffande den brittiska marknaden noterar Per Eriksson att Net Ent fortsätter att växa starkt, men menar samtidigt att mycket arbete kvarstår.

"Vi växer enormt snabbt där, men det finns väldigt mycket marknad att ta. Det är Europas största spelmarknad", kommenterar han.

På den spanska marknaden, som reglerades förra sommaren, ser Per Eriksson också väldig stora tillväxtmöjligheter.

Även östra Europa nämner Per Eriksson som klart intressant, medan det nog dröjer ett tag till innan de asiatiska marknaderna regleras.

Om man tittar på er tillväxtpotential på ett antal års sikt ser det alltså väldigt lovande ut, men ser du någon risk?

"Det finns alltid risker, men det mesta ser väldigt bra ut. Vill man dock titta på ett land som reglerade fel, kan man titta på Frankrike där det fortfarande finns väldigt mycket svart trafik kvar då skattesatsen är så pass hög. Ett väldigt bra exempel ur ett regleringsperspektiv är ju Storbritannien. En bra reglering bör ligga på en skattesats om mellan 15-20 procent".

Gällande de drygt 94 skattemiljoner som Net Ent segrade över Skatteverket under förra månaden finner Per Eriksson det som osannolikt att Skatteverket skulle driva ärendet vidare. Och risken för att Net Ent skulle hamna i liknande skattetvister i andra länder beskriver vd:n som liten.

"Jag tror inte Skatteverket kommer att lyfta det ärendet vidare, då de förlorade i Kammarrätten. Det är det mest troliga. Och risken i andra länder bedömer jag som liten, men det går aldrig att utesluta då det finns politiker som ändrar lagar och regler".

Vid 10.20-tiden på tisdagen hade Net Ents aktie stigit över 7 procent på en rapport som överlag var klart bättre än väntat.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -