ERICSSON
STORBRÅK MELLAN INVESTOR OCH INDUSTRIVÄRDEN - SVD (Direkt)

2016-08-19 17:27

STOCKHOLM (Direkt) Stämningen i Ericsson ägarled verkar bli allt mer upprörd. De senaste uppgifterna gör gällande att ett storbråk brutit ut mellan huvudägarna Investor och Industrivärden och att det förstnämnda investmentbolaget är suget på att sälja Ericsson till Cisco.

På fredagen publicerade Svenska Dagbladet Näringsliv uppgifter om att Investors vd Johan Forsell haft möten med flera chefer på Ericsson. Detta var inte känt för Industrivärden och Handelsbankensfären och det är det som har utlöst bråket, skriver samma tidning på fredagseftermiddagen. Under dagen har ett antal krismöten hållits.

Tidningen skriver även att Handelsbankensfären, personifierade av Helena Stjernholm, Fredrik Lundberg och Pär Boman, ska ha misstankar om att Investor har en dold agenda i Ericsson.

Denna agenda ska bland annat ha tagit sig uttryck i att Ericssons ordförande Leif Johansson och Investor var motståndare till drastiska åtgärder i Ericsson.

"Inom Handelsbankssfären tolkas Investors agerande som att de vill hålla nere kursen för att kunna köpa ut Industrivärden billigt för att sedan sälja Ericsson till Cisco", säger en källa med insyn i hur diskussionerna går inom sfären till Näringsliv.

2015 skrev Dagens Industri att amerikanska Cisco vill köpa Ericsson.

"Investor uppges hittills ha varit emot en sådan affär, men misstänks alltså nu ha svängt", skriver Svenska Dagbladet Näringsliv på fredagen.

Investor kontrollerar 21,4 procent av rösterna i Ericsson. Industrivärden ligger på 15,1 procent av rösterna.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Cisco Systems - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Investor B - I dag

{point.key}

Industrivärden C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -