STILLFRONT
SKA SE ÖVER MARGINALMÅL I HÖST - VD (Direkt)

2016-08-26 15:45

STOCKHOLM (Direkt) Spelutvecklaren Stillfront fortsätter att överträffa marginalmålet och under höstens budgetarbete ligger det nya mål i korten.

Stillfronts lönsamhetsmål på medellång sikt (mid-term target) är en ebitda-marginal före investeringar på 25-30 procent. Under årets sex första månader låg marginalen på 42 procent, mot 22 procent motsvarande period 2015.

Visserligen höjs marginalen lite extra i dotterbolaget Coldwood (65% i andra kvartalet) tack vare den royaltyintäkt spelet Unravel ger, men även dotterbolagen Bytro (56%) och nyförvärvade Simutronics (48%) har en lönsamhet långt över målnivån.

"Vi kommer inte ha royaltyintäkter (från Unravel 1, reds anm) i varje kvartal i all oändlighet utan den kommer att avklinga under året. Dessutom finns det en naturlig volatilitet i den här branschen, något vi jobbar otroligt mycket för att minska genom att få en lägre risk i våra produkter", säger Stillfronts vd Jörgen Larsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Stillfronts finansiella mål sattes inför börsnoteringen i december 2015.

Tycker du att marginalmålet ger en rättvisande bild om man blickar framåt?

"Vi har beslutat att vi ska se över våra mål och det är inte att vi ska skruva ner dem. Målen är under översyn. Vi kommer att titta på det i samband med att vi gör budgeten nu under hösten", säger Jörgen Larsson och tillägger att det i slutänden är en fråga för styrelsen.

I det andra kvartalet steg Stillfronts underliggande ebitda-resultat, justerat för kostnadsförda investeringar, till 10,3 miljoner kronor (0,3). Nettoomsättningen i kvartalet blev 23,1 miljoner (10,8).

"Vi tycker det här är vårt bästa kvartal som vi har haft. Vi har aldrig tjänat så här mycket pengar, vi har gjort ett förvärv (spelutvecklaren Simutronics, reds anm) som bara räknas in en månad och vi har byggt upp en fantastik bra pipeline med produkter vi håller på att arbeta med", summerar Jörgen Larsson.

Stillfront har nu 89 anställda, att jämföra med 45 personer vid senaste årsskiftet, och enligt vd:n har bolaget ett "ordentligt momentum".

Mats Torgander +46 8 5191 7915
Nyhetsbyrån Direkt


Stillfront Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -