ZALANDO
NORDISKT LAGER HAMNAR I BRUNNA, UPPLANDS-BRO - VD (Direkt)

2017-05-24 08:53

STOCKHOLM (Direkt) Nätmodehandlaren Zalandos nordiska klädlager ska byggas i Brunna norr om Stockholm, i Upplands-Bro kommun.

Det säger vd Rubin Ritter till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen, efter att i januari ha aviserat planer på ett svenskt lager utan att då ha beslutat sig för läge.

"Vi har valt läget baserat på läget och infrastrukturen. Vi har fått många anbud, och detta ger de bästa förutsättningarna i termer av hastighet och tillgång på bra arbetskraft", säger han.

Lagret ska bli 30.000 kvadratmeter stort, investeringen uppgår till 20-30 miljoner euro beroende på automatiseringsnivå, och antalet anställda i lagret kommer att uppgå till 200-300 personer.

Dessa kommer att vara anställda vid ett logistikbemanningsbolag, och inte av Zalando. Vilket är ännu inte bestämt.

Investeringen genomförs tillsammans med fastighetsbolaget NREP, som kommer att äga fastigheten och hyra ut den till Zalando i ett långtidskontrakt.

Genom lagret, som ska serva de nordiska länderna (utom Island), siktar nätmodehandlaren på att sänka sina leveranstider. För Sverige är ambitionen exempelvis 1-2 leveransdagar från nuvarande löfte om 2-5 dagar. För Stockholm är ambitionen att kunna leverera samma dag som kläderna beställs.

Lagret kommer att tas i delvis drift till hösten för att sedan utökas under 2018.

"Vi ser bra tillväxtpotential i Norden, till en försäljning på mer än 1 miljard euro under de kommande åren", säger Rubin Ritter utan att vilja avslöja hur mycket Zalando omsätter i regionen i dagsläget.

Han säger dock att försäljningstillväxten i Norden är högre än i Zalandokoncernen som helhet: 24 procent under det första kvartalet i år.

Kinnevik äger 32 procent av Zalando, som den 31 mars utgjorde 35,6 procent av investmentbolagets substansvärde.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Kinnevik B - I dag

{point.key}

Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -