Ripasso Energy
Ripasso Energy genomför nyemission av konvertibler för 25 miljoner kronor (Finwire)

2017-08-07 14:43
Ripasso Energy har ingått en principöverenskommelse med bolagets största och tredje största ägare avseende finansiering i form av en nyemission av konvertibler för 25 miljoner kronor. De bägge storägarna har åtagit sig att säkerställa emissionen till 100 procent, utan kostnader för bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen av konvertibler är på 25 miljoner kronor och sker med företrädesrätt för bolagets aktieägare. Lånet har en löptid på två år och en kupong på 10 procent per år. Konverteringskursen är 5 kronor per aktie.

Ripasso Energy kommer behandla frågan vid ordinarie styrelsemöte den 14 augusti. Då fastställs villkoren för konvertibelemissionen och styrelsen kommer kalla till extra bolagsstämma senast i oktober för att godkänna nyemissionen.

"Det är mycket glädjande att se ett så starkt stöd för bolaget från våra största ägare. Att övriga aktieägare har en möjlighet att vara med på samma villkor är mycket positivt då den första kommersiella anläggningen levereras redan första kvartalet nästa år och större
beställningar är möjliga innan dess", säger Johan Ekesiöö och Ulf Gundemark, oberoende ledamöter i Ripasso Energys styrelse.

"Den utökade finansieringen gör att vi med god marginal kan driva bolaget framåt och nå våra försäljningsmål på Sicilien. Vår kapitalförsörjning är tryggad till slutet av juni 2018 med utrymme för att utvidga verksamheten med ytterligare ett affärsområde", säger Gunnar Larsson, vd och grundare av Ripasso Energy.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Swedish Stirling - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -