SAS
RISKEN HAR MINSKAT, UTSIKTERNA ÄR GODA - PARETO (Direkt)

2018-02-22 12:13

STOCKHOLM (Direkt) Tack vare omfattande strukturella förändringar har SAS ökat resultatet markant och marknadsutsikterna är goda.

Detta är de huvudsakliga anledningar till att Pareto Securities sätter en köprekommendation på flygbolaget i och med att finanshuset inleder bevakning av flygbolaget.

Enligt Paretos analys håller SAS på att förbättra bolagets "operativa flexibilitet" och förnya sin flygplansflotta, vilket har lett och kommer att leda till ökade vinster.

Detta har även gjort att bolaget stärkt sin balansräkning, vilket i sin tur lett till minskade finansiella kostnader och minskad risk. Pareto ser även positivt på framtiden då SAS har en stark position bland konkurrenterna inom framförallt den skandinaviska marknaden.

"SAS har nått flera viktiga milstolpar på senare år, vilket har förbättras bolagets kostnadsposition och förbättrat konkurrenskraften", skriver Pareto.

Pareto konstaterar att SAS lyft sitt kostnadsbesparingsmål med sikte på år 2020 och finanshuset tror att det kommer öka bolagets konkurrenskraft, trots att kostnadssänkningar sannolikt kommer att åtföljas av prissänkningar på biljetter.

Tack vare en nyemission till ett värde av 1,3 miljarder kronor och obligationer på ytterligare 1,5 miljarder kronor, samt inlösen av 4,9 miljoner preferensaktier, har SAS kunnat omfinansiera sina skulder. Finanskostnaderna förväntas mot den bakgrunden minska med cirka 300 miljoner kronor.

Pareto tror även att SAS i och med den förbättrade kostnadsbilden, och de goda resultatutsikterna, är ett mer attraktiv förvärvsobjekt nu än tidigare för andra stora flygbolag.

Riktkursen sätts till 30 kronor. På torsdagen handlas aktien kring 21 kronor, efter en uppgång med drygt 5 procent för dagen.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


SAS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -