CLAS OHLSON
GODA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR EN STUDS - ABG (Direkt)

2018-06-05 10:52

STOCKHOLM (Direkt) En utbombad aktie, ett svagt sentiment och med en låg värdering efter kapade estimat - det finns goda förutsättningar för aktien i Clas Ohlson att studsa upp under de kommande tre till sex månaderna när bolaget nu går in i en period med enklare jämförelsesiffror vad gäller försäljningen.

Det menar ABG Sundal Collier som på tisdagen höjt sin rekommendation för Clas Ohlson till köp, från tidigare behåll, en förändring Nyhetsbyrån Direkt redan rapporterat om.

Sedan årsskiftet har Clas Ohlson-aktien backat omkring 25 procent. På ett års sikt är tappet drygt 45 procent.

"Vi tror att kursfallet är relaterat till en överdrivet pessimistisk och onödig kommunikation från bolaget", skriver ABG.

Vidare i analysen spår ABG att ökningen i jämförbara termer (LFL) och onlinetillväxt kommer bli nyckelfaktorer för kursutvecklingen de kommande kvartalen och här har det ganska bra ut på sistone, menar ABG som pekar på LFL-ökningar kring 5 procent både i mars och i april.

ABG argumenterar samtidigt för att e-handeln inte är lika kritisk för Clas Ohlson som den är för andra aktörer i andra segment. Här pekas bland på att många kunder bara köper en produkt per köptillfälle, och det är ofta en produkt kunden vill ha tillgång till omedelbart.

ABG menar också att Clas Ohlsons fysiska butiker fortfarande har en god dragningskraft och det kommer i viss mån ger försvarskraft om och när den amerikanska giganten Amazon gör en inbrytning i Sverige.

ABG sänker riktkursen till 95 kronor, ned från 110 kronor. Vid 10:50-tiden handlas aktien upp knappt 8 procent till 83:90 kronor.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Clas Ohlson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -