KLARIA PHARMA
AVTAL MED PURDUE, TOTALT VÄRDE 55,2 MLN USD (Direkt)

2019-01-22 14:34

STOCKHOLM (Direkt) First North-listade Klaria Pharma har tecknat exklusiva avtal med kanadensiska Purdue Pharma gällande utveckling, licensiering och tillhandahållande av en akutbehandling för allvarliga allergiska reaktioner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet gäller KL-01401 (oromukosal adrenalinfilm), en adrenalinformulering under utveckling för akutbehandling av allvarliga allergiska reaktioner hos patienter med förhöjd risk att drabbas av anafylaktisk chock. KL-01401 kommer att utvecklas gemensamt av Klaria och Purdue Pharma, Utvecklingsavtalet inkluderar exklusiv global licens och möjlighet att erhålla tillgång till licensen för de bolag som ingår i det oberoende, närstående Purdue/Napp/Mundipharma-nätverket om projektet uppnår fördefinierade delmålsättningar.

Det totala värdet för Klaria av samtliga delmålsättningar som definieras i avtalet är 55,2 miljoner dollar. Därutöver kommer Klaria att erhålla "medelhög till hög" ensiffrig procent royalty utifrån nettoförsäljningen. Avtalet ger även Klaria exklusiv rätt att tillverka och tillhandahålla KL-01401 till den globala marknaden.

Som en förutsättning för avtalet med Purdue har Klaria lagt adrenalin (epinefrin) till sitt licensavtal med Uppsalagruppen Medical. I det här avtalet kommer Uppsalagruppen att få 4 procent royalties på Klarias nettointäkter från försäljningen av KL-01401.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Klaria Pharma Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -