Kavaljer Multi
Kavaljer Multi utvecklades positivt i februari, den fond som avkastat bäst i sin kategori sedan årsskiftet (Finwire)

2019-03-13 14:03
Kavaljer Multi utvecklades positivt i februari och steg med 6,7 procent i februari. Fondens avkastning sedan årsskiftet summerar därmed till 14,2 procent, vilket medför att det är den fond som avkastat bäst i sin kategori på Morningstar sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport daterad 11 mars.

Förvaltarteamet med Peter Lindvall och Håkan Telander i spetsen skriver i en kommentar att den starka inledningen på börsåret 2019 fortsatte även under februari.

Från förvaltarhåll ser man ett flertal orsaker till det goda börshumöret.

"En av anledningarna är att börsnedgången i slutet på förra året blev lite väl kraftig som följd av en överdriven rädsla och oro. Även förändringar av skatteregler för amerikanska hedgefonder sägs påverkat nedgången. Årets börsuppgång grundar sig även på mjukare uttalanden från den amerikanska centralbanken, förnyad optimism om att ett handelsavtal mellan Kina och USA samt börsbolagens positiva utsikter för 2019", kommenterar fondens förvaltningsteam.

Flera positiva bidragsgivare noterades för blandfonden med risknivå 4 av 7, enligt beskrivningen. Bland annat bidrog Itab, Pandora och Dometic positivt.

På minussidan märktes Bahnhof, Qliro och Svedbergs.

Inför framtiden bedömer förvaltarteamet att på kort sikt är det omöjligt att förutspå börsens utveckling men på lång sikt har aktier visat sig ge en bättre avkastning än de flesta andra tillgångsslag.

"Vi väljer att investera i kvalitetsbolag med förväntat goda tillväxtutsikter", uppger förvaltarteamet. Detta mot bakgrund av att aktieandelen hålls oförändrad på 79 procent.

Fonden har under perioden minskat innehaven i ABB, Balder och Sampo medan man väljer att öka i Bahnhof och Itab.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

LMM - Kavaljer Quality... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -