Itab
Stor uppsida i Itab givet att besparingarna lyckas - Kavaljer Multi-förvaltare (Finwire)

2019-03-15 09:26
Annonserade besparingar bör kunna innebära att Itab inom en treårsperiod åter kan tjäna 300 miljoner kronor efter skatt, enligt Kavaljer Multi-förvaltaren Peter Lindvall. Det skulle betyda minst en kursdubbling från nuvarande nivåer, bedömer han.

"Även om detaljhandeln är under stor omställning och press så finns det en marknad för Itab. Samtidigt som butiker läggs ned så öppnas det också nya butiker och befintliga butiker skall med jämna mellanrum renoveras", förklarar Kavaljer-förvaltaren.

Lindvall pekar även på att det finns ett behov av investeringar i nya digitala lösningar.

"Självutcheckning har ännu inte tagit fart men vi är övertygade om att det kommer bli en standard hos de flesta detaljhandelskedjor då självutcheckning innebär en stor kostnadsbesparing. Itab har kanske det bredaste sortimentet av olika självutcheckningslösningar", kommenterar förvaltaren.

Fonden Kavaljer Multi, som stigit med 14,2 procent sedan årsskiftet, ökade innehavet i Itab under februari. Aktien har utvecklats positivt i år med en uppgång om 31,9 procent sedan inledningen av året. Detta mot bakgrund av att aktien har gått väldigt svagt på längre sikt.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

LMM - Kavaljer Quality... - I dag

{point.key}

ITAB Shop Concept - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -