Pacific Precious
Pacific Fonder gör förändringar i förvaltningen på grund av svag avkastning - Realtid (Finwire)

2019-06-03 16:17
Pacific Fonders förvaltare Eric Strand skickade under helgen ut ett pressmeddelande där han meddelade att han lämnat fondbolaget på grund av en oenighet kring avgiften. Enligt Pacific Fonders vd Peter Backman är dock förklaringen att avkastningen varit för svag. Det uppger han för Realtid.

Eric Strand förvaltade ädelmetallfonden Pacific Precious. Fondbolaget vill inte kommentera om förvaltaren fått sparken. Bolaget uppger däremot att förvaltningsstilen inte passade fondbolaget. Framöver skall förvaltaren Mattias Gromark sköta fonderna.

"Vi siktar på att renodla fonden mot ädelmetaller. Mattias Gromark tar över fonden idag måndag, det tar väl lite tid att få allt på plats", säger Peter Backman till Realtid.

Pacific Precious har inte heller nått de mål som fondbolaget och förvaltaren Eric Strand har satt upp. Tanken var en avkastning på 15 procent första året. När det inte nåddes sattes målet 10 procent. Fonden avkastade bäst 2016, 1,5 procent, och sämst i fjol, -2,1 procent.

"Fonden har funnits i tre år, vi har utvärderat vad som fungerat och inte fungerat. Avkastningen har inte varit på den nivå som vi och Eric hade tänkt oss", säger Backman till finanssajten.

Backman motiverar också höjningen av avgiften till 1 procent med att det inte sticker ut i förhållande till andra aktivt förvaltade hedgefonder.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Atlant Green Tech Metals - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -