AMF Aktiefond Sverige
Norron Active och AMF Aktiefond Sverige gynnas av rusningen i Bioarctic (Finwire)

2019-10-23 14:56
Bioarctic rusade under gårdagen nära 50 procent efter Biogens besked om att aducanumab återuppstått. Bioarctics BAN2401 har liknande molekyler och sannolikheten för dess framgång bedöms nu ha därför ökat.

"Vi tror att den positiva utvecklingen för aducanumab är en delvis bekräftelse av verkningsmekanismen för BioArtics BAN2401. Aducanumab och BAN2401 är relativt likadana molekyler men det finns också vissa skillnader.", kommenterar Tomas Risbecker, förvaltare för AMF Aktiefond Sverige, till Finwire.

"Det som hänt är ganska ovanligt faktiskt. Biogen hade tidigare dragit tillbaka sin ansökan. Innan det vi fått veta igår låg den bedömda sannolikheten för Bioarctic att lyckas på 25 procent, nu ligger den på kanske 45-50 procent och jag tycker man ska ha en högre sannolikhet", kommenterar Gustaf Sjögren, förvaltare för Norron Active, i en intervju med Finwire.

Förvaltaren beskriver vidare: "Gårdagens kursrörelse visar att det är stark data och att Bioarctic ligger helt rätt. Aktien har tidigare tappat på grund av Biogens avbrutna studier av aducanumab."

Fonderna Norron Active och AMF Aktiefond Sverige tillhör de största ägarna i Bioarctic med ägarandelar på 2,38 respektive 1,82 procent per den sista september, enligt data från Morningstar.

Love Josefsson
love.josefsson@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

AMF Aktiefond Sverige - I dag

{point.key}

Norron Active RC SEK - I dag

{point.key}

BioArctic B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -