Nent Group
Nent Group vidtar åtgärder på grund av corona, drar tillbaka utdelningsförslag (uppdatering) (Finwire)

2020-03-20 11:19
(Tillägg efter stycke fem)

Mediebolaget Nent, Nordic Entertainment Group, genomför ytterligare åtgärder för att motverka effekter av corona. Bolaget drar bland annat tillbaka utdelningsförslaget om 7 kronor per aktie samt lanserar program för att minska kostnaderna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har tidigare indikerat att spridningen av viruset har en negativ påverkan på verksamheten, vilket riskerar att påverka bolagets tidigare meddelade ambition om lönsam tillväxt i år.

"Påverkan omfattar minskat antal sportsändningar till följd av senarelagda eller inställda evenemang, lägre efterfrågan inom reklamförsäljningen, samt uppskjutna innehållsproduktioner", skriver bolaget.

Nent Group vidtar därför nu ett antal åtgärder för att minska bolagets kostnader (exklusive kostnader för sporträttigheter) med omkring 700 miljoner kronor, vilket till fullo kommer att påverka bolagets rapporterade resultat under 2020.

De nya åtgärderna omfattar, men begränsas inte av, minskade program- och produktionskostnader, senarelagda eller inställda utvecklingsprojekt som inte är nödvändiga eller berör kärnverksamheten, sänkta försäljnings- och marknadsföringskostnader, samt att samtliga incitamentsprogram för ledande befattningshavare ställs in för 2020.

Då bolaget har omorganiserats under de senaste månaderna för att anpassa organisationen för framtiden föreligger inte någon intention att säga upp fast anställd personal, men kostnader kommer att dras ned för frilansare och konsulter och nyanställningar kommer endast att genomföras för absolut nödvändiga funktioner.

Styrelsen kommer också att föreslå för den kommande årsstämman att denna ger styrelsen mandat att från tid till annan besluta om återköp av egna aktier om upp till 10 procent av bolagets utestående aktier fram till årsstämman 2021.

Sammanslagningen av verksamheterna inom Viasat Consumer och Telenors Canal Digital fortgår planenligt och ansökan om godkännande av EU kommer att göras under de kommande dagarna. Nent Group kommer tillfälligt att pausa de tidigare meddelade planerna att sälja Nent Studios produktionsbolag inom reality och dokumentärer, branded entertainment och eventproduktion. Nent Group kommer som tidigare planerat att lansera sin streamingtjänst Viaplay på Island under våren.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -