Insplorion
Insplorion har ännu inte upplevt några störningar i sin underliggande affärsverksamhet till följd av coronaviruset (Finwire)

2020-03-23 11:46
Sensorplattformsbolaget Insplorion har ännu inte upplevt några störningar i sin underliggande affärsverksamhet till följd av utbrottet av coronaviruset covid-19. Bolaget har ingen direkt exponering mot drabbade branscher. Det framgår av en nyhetsuppdatering på måndagen.

"För luftkvalitetsensorn fortsätter kundprojekten med fortsatt kraft, där de flesta processerna är inom landets gränser och där aktiviteterna ännu inte påverkats av virusutbrottet. Inom batteriprojektet där fler relationer är med partners i Europa har möten i större grad flyttats fram eller ändrat form, men utvecklingsprojekten fortgår och inga leveransproblem av komponenter har uppstått", kommenterar vd Patrik Dahlqvist.

"För mätinstrument har färre direkta kund- och distributörsbesök kunnat genomföras även om mycket kan göras digitalt. För Acoulyte-instrumentet har vi möjlighet att skicka systemet till kund och kan genomföra demonstrationer utan att delta på plats. Försäljningen kan påverkas på kvartalsbasis, men vi bedömer att den inte behöver påverkas på årsbasis", fortsätter Patrik Dahlqvist.

"Möjliga positiva effekter som vi ser på sikt är en ökad medvetenhet kring behovet av god luftkvalitet i efterdyningarna av att stora städer helt eller delvis stängts ner, främst i Kina men även i norra Italien. Speciellt från Kina kommer rapporter kring att befolkning som fått uppleva bra luft i sin stad kan komma att ställa högre krav på effektiva åtgärder kring luftkvalitet. En bidragande orsak till högre dödlighet av coronaviruset i vissa områden är relaterad till att dålig luftkvalitet resulterar i högre andel lungsjukdomar som förvärrat effekten av virusutbrottet", tillägger Patrik Dahlqvist.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Insplorion - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -