MQ
ANSÖKER OM KONKURS, KRAFTIGT FÖRSÄMRAD FSG MARS OCH APRIL (Direkt)

2020-04-16 09:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) MQ har på torsdagen beslutat om att ansöka om konkurs, enligt ett pressmeddelande. Aktien handelsstoppades i går, onsdag.

"Beslutet att ansöka om konkurs baseras på kraftigt försämrad försäljning under mars och inledningen av april och som bedöms ha betydande påverkan på konsumtionsmarknaden under en längre period även efter covid-19. Styrelsen bedömer att förutsättningarna för att fortsätta bedriva MQ:s verksamhet väsentligt försämrats", skriver MQ.

De ytterligare kostnadsbesparingar och åtgärder som vidtagits i samband med pandemin bedöms inte vara tillräckliga med hänsyn till en redan tidigare utmanande ekonomisk situation. Det har heller inte varit möjligt att i nuvarande läge ta del av statliga lånegarantier via bolagets kreditgivare.

MQ offentliggjorde den 18 mars 2020 att styrelsen beslutat att genomföra en företrädesemission under förutsättning av extra bolagsstämmans godkännande. Företrädesemissionen bedömdes ge förutsättningar för att i ett finansiellt ansträngt läge ta koncernen tillbaka till lönsamhet, vilket dock förändrats i takt med en alltmer omfattande påverkan av pandemin som bedöms påverka konsumtionsmarknaden även efter covid-19.

"Det förändrade konsumtionsbeteende med minskad trafik till butikerna slår hårt mot koncernen då försäljningen på bolagets e-handel inte kan väga upp för den minskade försäljningen i butikerna. Det bedöms heller inte vara möjligt att erhålla ytterligare finansiering som krävs inom ramen för ett rekonstruktionsförfarande. Företrädesemissionen kommer därför att avbrytas och den tidigare utfärdade extra bolagsstämman ställs in", skriver MQ.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -