Pareto Global Corporate Bond A
Upp 4,5 procent för Pareto Global Corporate i april - deltog i flera emissioner (Finwire)

2020-05-20 17:30
Fonden Pareto Global Corporate Bond A steg 4,5 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden minskat 8,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Stefan Ericson och Mathias Lundmark.

Inledningsvis skriver förvaltarna att den den pågående pandemin börjat övergå till hopp om att samhället snart ska öppnas upp igen.

"Fondens avkastning under april månad var en av de bästa någonsin. Den defensiva karaktären i fonden bidrog till att återhämtningen var så stark. Med risk för att upprepa oss vill vi än en gång poängtera fondens karaktär. Pareto Global Corporate Bond investerar framförallt i global high yield med defensiv karaktär, och äger inget inom de mest cykliska sektorerna och företagen såsom inom olja, flygbolag, råvaror. En solid ESG-profil och framåtblickande strategi hos våra portföljbolag ska bidra med en hållbar verksamhet idag och framöver", skriver förvaltarna.

Fonden deltog i emissioner från Hannon Armstrong, Verisure och Stora Enso Green bond. I andrahandsmarknaden avyttrade fonden Vulcan, Sirius och Iron Mountain.

Fondens tre största emittenter per utgången av månaden var Upm Kymmene, Scan Global och Iron Mountain med portföljvikterna 4,2, 3,5 respektive 3,4 procent.


[Tabell 1]

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto ESG Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -