Pareto Global Corporate Bond A
Pareto Global Corporate Bond deltog i flera nyemissioner i maj - steg 2,7 procent (Finwire)

2020-06-08 17:30
Fonden Pareto Global Corporate Bond A steg 2,7 procent i maj, vilket medför att fonden sedan årsskiftet har minskat 6,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Stefan Ericson och Mathias Lundmark.

Efter en positiv avkastning i april fortsatte den starka trenden för fonden i maj. Flera av fondens innehav kom med sina rapporter för det första kvartalet under månaden. Andra kvartalet beskrivs påverkas markant efter den information som bolagen gav i sina rapporter för det första kvartalet.

"Det vi också ser är att banker, regeringar och centralbanker ger stöd, och det ger en stor trygghet hos många bolag. Vi ser då att majoriteten av bolagen i fonden har klarat nedgången bra och i vissa fall väldigt bra. Några bolag är till och med stärkta, för de producerar kritiska material till sjukvården runt om i världen", skriver förvaltarna.

En sektor som fortsatt påverkas hårt av pandemin är flygindustrin, som fonden däremot inte har någon exponering mot.

Under månaden deltog fonden i nyemissioner från Encompass Health, Digiplex, Eurofins, och Synlab/Labco. I andrahandsmarknaden sålde fonden delar av innehaven i Vulcan, Radisson, Jyske Bank, Iron Mountain och Ball Corp.

"Trenden i marknaden stärktes mot slutet av månaden, vilket bådar gott framöver. Vi ser att många bolag med en stark ESG-profil i många fall har klarat sig väl i denna utmanande miljö. Dessutom har likviditeten i marknaden stärkts rejält, och många av våra kvalitetsbolag har handlats upp en hel del under månaden", förklarar förvaltarna.

Fondens tre största emittenter per utgången av månaden var Upm Kymmene, Scan Global och Techem med portföljvikterna 4,3, 3,4 respektive 3,2 procent.


[Tabell 1]

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto ESG Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -