Bonava
Upp 0,5 procent för Pareto Nordic Corporate Bond i september - deltog i emissioner av Bonheur, CSAM, Bonava och Compactor (Finwire)

2020-10-07 18:10
Fonden Pareto Nordic Corporate Bond C steg 0,5 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondförvaltarna Øyvind Hamre och Stefan Ericson.

"September inleddes starkt med en bra utveckling. Ökad volatilitet, särskilt på den amerikanska aktiemarknaden, påverkade till slut till de europeiska aktiemarknaderna och high-yield marknaderna inklusive Norden. Därmed har utvecklingen de senaste två veckorna varit något svagare, men totalt sett är fonden upp för månaden med relativt god utveckling", uppger förvaltarna.

Under månaden var aktiviteten på de nordiska nyemissionsmarknaderna god och fonden deltog i emissionerna av Bonheur, CSAM, Bonava och Compactor.

På sekundärmarknaden genomförde fonden nya köp av Frontmatec och Hedin Bil. Förvaltarna förväntar sig att den primära aktiviteten fortsatt kommer vara hög i oktober.

Fondens tre största emittenter per utgång av månaden var Intrum, M2 Asset Management och Altera Shuttle Tankers.

[Tabell 1]

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto Nordic Corporat... - I dag

{point.key}

Bonava B - I dag

{point.key}

Bonheur - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -