Beyond Frames
Beyond Frames genomför riktad nyemission på 13,4 miljoner kronor (Finwire)

2020-10-12 08:06
Spelutvecklingsbolaget Beyond Frames har genomfört en riktad nyemission av 1,25 miljoner aktier till teckningskursen 10,70 kronor per aktie, vilket tillför bolaget 13,4 miljoner kronor före emissionskostnader på 1 miljon kronor. Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från årsstämman att emittera aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

I fredags kontaktades ett antal kvalificerade, privata investerare med erfarenhet av investeringar inom spelbranschen, vilka nu har fulltecknat nyemissionen. Det tillförda kapitalet kommer att bidra till att ytterligare öka expansionstakten genom utgivande av fler speltitlar i den växande VR-marknaden. De sex nytillkomna aktieägarna är ej närstående till styrelse, ledning eller anställda.

Teckningskursen på 10,70 kronor motsvarar en rabatt på 15 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen på 12,57 under en mätperiod på tio dagar innan teckningsperioden. Utifrån detta förfarande är det styrelsens uppfattning att teckningskursen är marknadsmässig.

- Som vi tidigare kommunicerat ser vi att VR-spelmarknaden står inför en kraftig tillväxt. Med en offensiv emission som denna kan vi accelerera och publicera ytterligare spel till VR-marknaden redan under 2021. Vi har idag fyra nya spel under utveckling men bedömer att bolaget har en sådan stark position att lansering av ytterligare titlar redan nästa år skulle gynna bolaget. Vår bedömning är att efterfrågan av nya VR-titlar med hög kvalitet är stor och att konkurrensen är fortsatt låg, vilket bolaget avser att kapitalisera på. Nya VR-spel från Beyond Frames kan erhållas genom egenutveckling i våra befintliga studios, förvärv av IP, förvärv av fler spelstudios och genom nya publishing-affärer. Jag är övertygad om att det är precis rätt tajming för att växla upp inom VR-spel nu, säger vd Ricky Helgesson.

Bolaget emitterar 1,25 miljoner nya aktier och har därefter 14,09 miljoner aktier utestående.
Nyemissionen innebär vidare en utspädning av Beyond Frames befintliga aktieägare om 8,87 procent.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Beyond Frames - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -