Intrum
Intrum byter vd och meddelar samtidigt starkare än väntat resultat i tredje kvartalet (Finwire)

2020-10-19 06:18
Kredithanteringsbolaget Intrum byter vd till Anders Engdahl med tillträde omgående. Mikael Ericson lämnar vd-posten efter fyra år i stolen. Förändringen är en del i bolagets nästa utvecklingsfas, uppger Intrum i ett pressmeddelande

Anders Engdahl har haft rollen som finanschef i bolaget och som tillförordnad finanschef har Michael Ladurner utsetts. Han är i dag strategichef.

Intrum kommer på kapitalmarknadsdagen den 18 november att presentera ett förändringsprogram.

"När vi nu ska genomföra detta förändringsprogram, har vi identifierat behov av ett nytt ledarskap och styrelsen bedömer därför att det nu är rätt tid för Intrum att ta det steget. Under Mikael Ericsons ledning har Intrum lyckats etablera en marknadsledande position vilken ger bolaget alla förutsättningar för att framgångsrikt kunna genomföra de förändringar som vi nu påbörjat. Vi är mycket glada över att kunna meddela att Anders Engdahl, som är en erfaren ledare och integrerad del av bolaget, tar över rollen som den nya drivkraften i vår bolagsresa", säger Per E. Larsson, styrelseordförande för Intrum.

Vidare offentliggör Intrum det preliminära resultatet för det tredje kvartalet, vilket väntas bli väsentligt högre än analytikernas konsensusestimat.

Det preliminära justerade rörelseresultatet för tredje kvartalet uppgår till 1 687 miljoner kronor, en ökning med 25 procent jämfört med det andra kvartalet. Enligt konsensus, framtaget av bolaget själva, väntade sig marknaden en vinst på 1 275 miljoner kronor.

Intrums Cash ebitda ökade till 3 142 miljoner kronor, jämfört med 2 709 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020, motsvarande en ökning med 16 procent.

Definitiva rapporten för tredje kvartalet kommer den 23 oktober.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Intrum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -