INTRUM
VD-BYTE OMEDELBAR VERKAN, FC ANDERS ENGDAHL TAR ÖVER (Direkt)

2020-10-19 07:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Intrums vd Mikael Ericson lämnar bolaget efter fyra år. Han ersätts av bolagets finanschef Anders Engdahl som tillträder vd-posten omedelbart.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vd-bytet är en del av bolagets nästa utvecklingsfas, heter det och styrelseordförande Per E Larsson pekar på det förändringsprogram som styrelsen och ledningar "under en tid" tagit fram och som ska presenteras i november.

"När vi nu ska genomföra detta förändringsprogram, har vi identifierat behov av ett nytt ledarskap och styrelsen bedömer därför att det nu är rätt tid för Intrum att ta det steget. Under Mikael Ericsons ledning har Intrum lyckats etablera en marknadsledande position vilken ger bolaget alla förutsättningar för att framgångsrikt kunna genomföra de förändringar som vi nu påbörjat", säger Per E Larsson i pressmeddelandet.

Anders Engdahl, som började på Lindorff 2014, har haft flera chefsbefattningar inom i Intrum de senaste åren. Han utsågs till finanschef 2019.

"Marknaden vi verkar på står just nu inför ett antal utmaningar. Med den nya operativa modellen på plats har Intrum allt som krävs för att möta dessa utmaningar och behålla vår ledande position inom kredithanteringstjänster i Europa. /…/Jag är stolt över förtroendet jag fått för att leda det fantastiska Intrum-teamet i det arbetet", säger Anders Engdahl.

Tillförordnad finanschef blir Michael Ladurner som i dag är strategichef.

Intrum har även släppts preliminära siffror för det tredje kvartalet och det justerade rörelseresultat var högre än analytikernas snittprognos.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Intrum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -